Miten läpäisen Fortinet NSE 4:n?

Miten läpäisen Fortinet NSE 4:n?

Fortinet-NSE-4-Insoft

Miten läpäisen Fortinet NSE 4:n?

15 November 2019

Keskustelin hiljattain ystäväni kanssa, hän oli päättänyt tulla tekniseksi asiantuntijaksi. Uskoakseni tämän hetken globaalit haasteet kybertietoturvassa, ovat saaneet hänet kiinnostumaan aiheesta ja erityisesti Fortinetista.

Olen saattanut vaikuttaa itsekin asiaan, olenhan työskennellyt Fortinetin ratkaisuiden parissa koko urani ajan. Toimin nykyisin Fortinet-asiantuntija, eli olen Fortinet Certified Trainer (FCT). Tämän johdosta lupasin auttaa häntä tällä mielenkiintoisella matkalla asiantuntijuuteen.

Jokainen meistä, joka on saavuttanut teknisiä sertifikaatteja tietää, että kaverin kanssa sparraaminen on parasta kun ns. jäät jumiin. Tämän ajatuksen tuloksena päätin tehdä blogin, kuinka suorittaa Fortinet NSE 4 onnistuneesti.

Kun suoritat teknistä tutkintoa, tarvitset päättäväisyyttä ja useita tunteja raakaa työtä
Kun suoritat teknistä tutkintoa, tarvitset päättäväisyyttä ja useita tunteja raakaa työtä| @linkedin

Kuinka aloittaa?

Fortinet NSE 4 on ensimmäinen tekninen koulutus, joka Fortinet-asiantuntijaksi tahtovan tulee saavuttaa. NSE 1 on aloittelijan kurssi ja NSE 2 + NSE 3 ovat pääosin tarkoitettu kumppaneille. Tämän johdosta NSE 4 on ensimmäinen tutkinto asiantuntijatasolla.

Kun suoritat NSE 4 – Network Security Professional -tutkinnon, se on viesti työnantajallesi, että omaat selkeän ymmärryksen FortiGatesta ja operointijärjestelmästä, FortiOS:sta. Osaat konffata, hallita ja ongelmanratkaista Fortinet-ympäristössä.

Lisähyötynä, kun olet suorittanut vähintään NSE 4:n ja avaat teknisen tuen tiketin Fortinetille (TAC – Fortinet Technical Assistant Center) avataan tikettisi level 2. asiantuntijoille.

NSE 4:n suorittaneet hallitsevat jo diagnostiikan ja perustason troubleshoottauksen.

Millä läpäisen NSE 4:n?

Sinun tulee läpäistä Fortinet NSE 4 – FortiOS 6.0 koe Pearson Vue -testikeskuksessa, mikä on verrannollinen NSE 4 – FortiGate Bundle koulutukseen, versio 6.0 (vanhemmat versiot on poistettu).

Siinäpä se. Fortinet ei vaadi alustavia kursseja tai ennen NSE 4:n suorittamista – selkeää, no ei se ole aivan näin helppoa.

Voit ilmoittautua jopa NSE 8 kokeeseen suoraan (korkein osaamistaso), tehdä sekä kirjallisen ja näyttöön perustuvan kokeen heti, tällöin sinulla on vuosien osaaminen käytännössä kaikista Fortinet-tuotteista. Kun haluat eteenpäin nopeasti, suosittelemme kuitenkin kouluttautumaan virallisen koulutuskumppanin avulla. Prepforcen Bootcampit ovat loistava valinta, kun haluat saavuttaa NSE 8:n.

Pass your NSE 8 certification with PrepForce Bootcamps

Perustason ymmärrys yritysverkosta ja sen hallinnasta on ensiaskel
Perustason ymmärrys yritysverkosta ja sen hallinnasta on ensiaskel | @olly

Pääsenkö NSE 4:sta läpi?

Läpäisty NSE 4-tutkinto on kuin voittaisi lotossa! Koe kustantaa noin 400 $ ja mikäli et sattuisi läpäisemään sitä ensiyrittämällä, sinun tulee odottaa 15 vuorokautta ennen uusintayritystä. Käytä siis tämä aika viisaasti.

Käytännössä, toimi näin jotta läpäiset kokeen:

1. Hanki riittävä perustason ymmärrys yritysverkoista (toki lisänä tarvitaan perusteelliset IT-taidot). Asiantuntemuksesi voi olla aiemmasta työstäsi IT-alalla tai olet käynyt perustason kursseja. On tärkeää ymmärtää fundamentit, tulet tarvitsemaan niitä kun pyrit etenemäään.

2. Hanki NSE 4 – FortiGate bundle -koulutus. Tämä viikon mittainen kurssi yhdistää FortiGate-tietoturvan ja FortiGate-infrastruktuurin. Jotta pääset läpi sinun tulee hallita materiaalit molemmista, sisältäen teoriaa ja käytäntöä, jossa näet toimiiko konffauksesi.

Lisäksi Lab Pod sisältää useita laitteita, niin paikalliset kuin etäällä olevat; FortiGate, FortiManager, FortiAnalyzer, Windows, Linux serverit, jne. Se on ympäristö, johon ei muuten pääsisi käsiksi. Muistathan, jotta läpäiset kokeen keskity ja varaa opiskeluaikaa!

Tee riittävästi harjoituksia, vaikka se veisi enemmän aikaa kuin mitä kollegallasi. Varmista myös, että tunnet osaavasti ennen kuin menet tenttiin. Tulevat ajankohdat.

Upcoming dates for NSE 4 training

3. Saat monenlaista materiaalia kurssilla, kuten PPT-esityksiä ja varmasti teet itse muistiinpanoja. Nämä kannattaa lukea itsenäisesti vielä muutamaa päivää ennen varsinaista koetta. Itse suosittelen varaamaan kokeen aina maanantaille, tai vaihtoehtoisesti varaa kalenteristasi kertaukseen kaksi päivää ennen kokeen tekoa ja sulje puhelin.

Kertaus on opintojen äiti ennen koetta
Kertaus on opintojen äiti ennen koetta | @edwardutra

Kuinka saavuttaa se kuuluisa extra-maili?

Mitä tapahtuu seuraavaksi ei ole oikeastaan pakollista. Mikäli olet laittanut riittävästi potkua itse kurssiin ja kerrannut ennen koetta, olet vahvoilla. Materiaaleissa on vastaukset itse koekysymyksiin, mutta jos haluat saavuttaa hieman enemmän, tässä pari vinkkiä:

4. Hanki itsellesi lisää labra-aikaa ja testaa rajojasi! Muista – labrat eivät hajoa tai mene solmuun, kaiken voi aina resetoida, lukemisen ymmärtäminen näkyy käytännön tekemisessäsi. Suosittelen katsomaan myös FortiGate-konfigurointitiedostot (voit avata ne millä tahansa tekstieditorilla) ja selvittämään miten joku tietty toiminta ja toiminnallisuus on konfattu. Huipputason Fortinet-osaajat huomaavat konffausongelmat lukemalla tiedostoja.

5. Tutustu FortiGate-dokumentteihin FortiGate documentation, tärkeimmät ovat: Admin Guide (selittää konseptit ja referoituu graaffiseen käyttöliittymään) ja CLI Guide (viittaa komentoihin). Pidä mielessä että nämä dokumentit ovat mittavia, ja kannesta kanteen lukeminen ei ole käytännöllistä. On järkevämpää tehdä hakuja pääsanoilla ja mennä näin eteenpäin.

Onnea matkaan, miten sitten päätätkin opiskella! Katso tästä avoimet Fortinet-kurssit.

Artikkelin yhteyshenkilö on Tanja Varvikko.

Author: Raul Urban

No Comments

Comments are closed.