CCNA-koulutus ja -sertifiointi

CCNA-koulutus ja -sertifiointi

CCNA-koulutus ja -sertifiointi

15 December 2021

CCNA on lyhenne sanoista Cisco Certified Network Associate ja se on yksi alan suosituimmista sertifioinneista johtavalta tietoliikenneyritykseltä, Ciscolta. Tämä sertifiointi testaa ehdokkaan verkkoteknologian perusosaamista erityisesti Ciscon reitittimien ja kytkimien parissa.

CCNA auttaa IT-ammattilaisia ​​ylläpitämään verkkoteknologiataidot ajan tasalla ja tarjoaa myös syvemmän ymmärryksen verkkotoiminnan perusteista ja käsitteistä. Sen lisäksi, että CCNA-sertifiointi parantaa mahdollisuuksiasi työpaikan saamisessa, se myös todistaa ammattilaisuutesi ja näin ollen auttaa sinua etenemään urallasi vaativampiin työtehtäviin.

CCNA-sertifioinnin tärkeimmät ominaisuudet:

CCNA kattaa uusimmat ja edistyksellisimmät verkkoteknologiat, kuten automaation ja ohjelmoinnin. Se sisältää seuraavat toiminnot Cisco-laitteita käyttämällä:

 • Asennus
 • Konfiguraatio
 • Toiminta (valvonta ja hallinta)
 • Troubleshooting

Kurssin sisältö:

 • Network fundamentals (20%) Routing, Switching, Cabling types, IPV4/IPV6 configurations, Virtualization and Wireless.
 • Network access (20%) VLAN, Intervlan, STP, RSTP. Access Points, Wireless Controller, Wireless LAN access, Cisco Wireless Architecture, Discovery protocols.
 • IP connectivity (25%): Routing tables; router decision-making; configuring and verifying IPv4 and IPv6 static routing and single area OSPFv2; first hop redundancy protocol.
 • IP services (10%): Configuring and verifying NAT and NTP; describing DHCP, DNS, SNMP, and syslog features; per-hop behaviour; using SSH; describing TFTP/FTP.
 • Security fundamentals (15%): Security concepts, such as threats and mitigation, physical access control; password policies; access control lists; Layer 2 security features; wireless security protocols.
 • Automation and programmability (10%): Comparing traditional networks with controller-based networks; automation concepts; interpreting JSON data

Mitkä ovat edellytykset CCNA-kokeeseen osallistumiselle?

Vaikka CCNA-kokeen suorittamiselle ei ole virallisia ennakkovaatimuksia, on parempi, että sinulla on kattava osaaminen verkkoteknologioiden perusteista. Suurimmalla osalla CCNA-ehdokkaista on vähintään vuoden kokemus IT-alalta ja verkkotekniikan perusosaaminen. Kuka tahansa voi kuitenkin suorittaa CCNA-kokeen.

Kenen tulisi suorittaa CCNA-sertifiointi?

 • Kaikkien, jotka haluavat ja pyrkivät verkkotekniikka/tietoturva-alalle.
 • Niiden, jotka ovat valmiita opiskelemaan verkkoteknologioita ammatillisen kasvunsa vuoksi tai ovat kiinnostuneet alan vaihdosta tietotekniikan pariin.
 • Ammattilaisten, jotka haluavat automatisoida tietoverkko-operaationsa.

Miksi tarvitsen CCNA-sertifioinnin?

 • CCNA-sertifiointi on tarkoitettu kaikille, jotka aloittelevat tietoliikenneuraansa. Se auttaa jatkossa saavuttamaan edistyneempiä Cisco-sertifiointeja, kuten CCNP (Cisco Certified Network Professional) ja CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert).
 • Se lisää mahdollisuuksia edetä uralla, jos olet jo kokenut verkkoteknologioiden parissa työskentelevä ehdokas.
 • Nopea digitalisaatio asettaa niin julkiselle kuin yksityisellekin sektorille tarpeen rekrytoida pätevämpiä verkkoinsinöörejä.
 • CCNA todistaa ja validoi pätevyytesi työnantajien silmissä lisäten kutsuja työhaastatteluihin.
 • CCNA-sertifiointi takaa, että pystyt toimimaan monimutkaisissa ja vaativissa verkkoliikenneympäristöissä.
 • Useimmat asiantuntija- ja ammattitason Cisco-sertifioinnit edellyttävät CCNA:ta.
 • CCNA on maailmanlaajuisesti tunnustettu ja arvostettu sertifiointi.

Miten valmistaudun tenttiin?

Tarjoamme sekä itseopiskelua että live ​​online/offline-kursseja. Jotkut kokevat itseopiskelun mieleiseksi ja toiset taas haluavat mieluummin opiskella luokkahuoneessa. Hands on Lab verkkokurssi on kuitenkin hyvä kaikille, jotka haluavat läpäistä kokeen, koska harjoittelu auttaa aiheiden sisäistämisessä ja muistamisessa. Suosittelemme valitsemaan opiskelutavan aiemman kokemuksesi ja mieltymyksesi perusteella.

Voit suorittaa 200-301 CCNA-sertifiointikokeen tämän kurssin jälkeen.

CCNA-sertifioinnin validiteetti

CCNA-sertifiointi on voimassa kolme vuotta ja tämän jälkeen sinun on uudelleen sertifioiduttava. Jos suoritat kolmen vuoden aikana Ciscon korkeamman tason sertifioinnin (CCNP/CCIE), täydennyskoulutuksen tai näiden kahden yhdistelmän, sinun ei tarvitse uudelleen sertifioitua. Katso lisätietoja Ciscon uudelleen sertifiointi -käytännöstä alla olevasta linkistä Cisco recertification policy

Miten pystyn osallistumaan koulutuksen?

Insoft Services on yksi harvoista koulutustarjoajista Euroopassa, joka pystyy tarjoamaan kattavan tarjonnan koulutuksia ja sertifikaatteja Cisco-teknologioista. Valikoimassamme on koulutus, joka auttaa sinua valmistautumaan CCNA-kokeeseen. Valitse koulutusaikataulustamme sinulle parhaiten sopiva ajankohta. Voit tutustua koulutuksen yksityiskohtiin alla olevan linkin kautta:

CCNA v1.0 – Implementing and Administering Cisco Solutions

More Blogs for you:

Author: DevPMphp

No Comments

Comments are closed.